Ο Ξενώνας μας

Στο Συρράκο Ιωαννίνων, έναν από τους παλαιότερους χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Ηπείρου, το «CASA LA NOI»,  που σημαίνει «σπίτι σε μας» στη βλάχικη γλώσσα , είναι ένας υπέροχος ξενώνας, που ολοκληρώθηκε από τους ιδιοκτήτες του(ζεύγος) Ηλία Αθανασίου Τέφα (καταγόμενο από το Συρράκο) και Κλεοπάτρα (Κλαίρη) Δημητρίου Γιαννούλη, καταγόμενη από την τοπική κοινότητα «Χουλιαράδες»του ιδίου-πλέον- Δήμου Βόρειων Τζουμέρκων , το έτος 2007, με πολύ μεράκι και ευαισθησία προς το φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον της περιοχής.

 

Τα υλικά κατασκευής : η πέτρα και το ξύλο έχουν προσαρμοστεί φιλικά στον ιδιαίτερο παραδοσιακό χαρακτήρα του οικισμού.Τα οικολογικά χρώματα προσθέτουν μια ευχάριστη νότα στη διάθεση του κάθε επισκέπτη. Τα αξιόλογα σχέδια των παραδοσιακών ταβανιών, που αναδεικνύουν κάθε ένα από τα δωμάτια του συγκροτήματος των τριών(3)τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, σε συνδυασμό με τα διαφορετικά τζάκια, προσδίδουν ένα μοναδικό χαρακτήρα και ύφος, που κεντρίζει τον φιλοξενούμενο και τον αναζωογονεί με τα έντονα χρώματα , που δένουν αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο.

 

Το συγκρότημα περιλαμβάνει τρείς (3) επιπλωμένες κατοικίες,μαιζονέτες, που εφάπτονται του περιφερειακού δρόμου του χωριού (στο τέρμα του περιφερειακού δρόμου και κάτω ακριβώς από την κεντρική πλατεία του χωριού) και αποτελούνται από: 1) Τα δύο κτίρια (Β και Γ): το υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. 2) το κτίριο Α: ισόγειο και πρώτο όροφο. Το κτίριο Α είναι παλαιάς κατασκευής, που τοποθετείται στις αρχές του 19ου αιώνα. Στα δωμάτια κάθε κατοικίας του συγκροτήματος έχουν δοθεί ονόματα από βότανα της ντόπιας χλωρίδας Τα τρία κτίρια είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικά επίπεδα λόγω της μεγάλης κλίσης του εδάφους (σκαρφαλωμένα στην πλαγιά του βουνού Περιστέρι ή Λάκμος).

 

Η υπόλοιπη έκταση είναι διαμορφωμένη σε αυλές -δύο επίπεδα – όπου ο θαμώνας μπορεί να κάθεται και να απολαμβάνει την «άγρια» θέα προς τις χαράδρες του ποταμού Χρούσια ή Καλαρρυκιώτικος (παραπόταμος του ΄Αραχθου ποταμού) και των παραποτάμων του (Μπόζια..)και να αφουγκράζεται το βουητό των νερών που διασχίζουν τις χαράδρες.

Τα 3 Κτήρια

Παλαιό Κτήριο Α

Το κτίριο Α είναι παλαιάς κατασκευής, που τοποθετείται στις αρχές του 19ου αιώνα.

Κτήριο Β

Το ισόγειο κτήριο Β με τα έντονα χρώματα, που δένουν αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο.

Κτήριο Γ

Στον πρώτο όροφο το κτήριο Γ που εφάπτεται με τον περιφερειακό δρόμο του χωριού.

Κάντε Κράτηση

Δείτε διαθέσιμες ημερομηνίες και τιμές

ή καλέστε στο κιν. +30 697 825 0916

Επικοινωνία

Στείλτε μας το μηνυμά σας και θα σας απαντήσουμε σύντομα

Υπεύθυνος επικοινωνίας για κρατήσεις-πληροφορίες Θάνος Τέφας
Κιν.: +30 6946973147
Τηλ.: +30 2651053006 (σταθερό)
email: thanasistefas1989@gmail.com

Φόρμα Επικοινωνίας

Βρείτε μας

Συρράκο Ιωαννίνων
Συρράκο, 44001
Ελλάδα

Υπεύθυνος επικοινωνίας για κρατήσεις-πληροφορίες Θάνος Τέφας
Κιν.: +30 6946973147
Τηλ.: +30 2651053006 (σταθερό)
email: thanasistefas1989@gmail.com

Ακολουθήστε μας

Χάρτης

© Copyright 2021 CASA LA NOI

powered by iframe